2.11.07

Working environment!


Why?

1. You can't teach an old dog new tricks. Μπαίνεις με φιλοδοξίες και όνειρα σε μια καινούρια δουλειά, νομίζεις ότι έχεις τις γνώσεις και το background να κάνεις κάτι διαφορετικό και σκοντάφτεις σε ανθρώπους που έμαθαν πριν από δεκαετίες να πηγαίνουν από το Α στο Β μέσω Ω και θεωρούν αυτονόητο να διαιωνίζουν επ' άπειρο την ίδια κατάσταση.

2. Αν δείξεις τη στοιχειώδη συμπάθεια/ευγένεια σε κάποιον που η ζωή "δεν έχει φερθεί καλά" (όπως νομίζει) θα θεωρήσει ότι του την πέφτεις/ότι κάτι περιμένεις από αυτόν/ότι είσαι γλυφτρόνι.

3. Όταν υπάρχει ιεραρχία και γραφειοκρατία, ακόμα κι αν καίγεται το σύμπαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, θα γίνουν στους προκαθορισμένους ρυθμούς της ιεραρχίας και της γραφειοκρατίας βεβαίως, βεβαίως.

4. Αν συναντήσεις ανθρώπους που δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν αλλά έχουν θέληση να μάθουν τότε σύμφωνα με τη λογική των 1 (old dogs) θέλουν να σου πάρουν τη δουλειά. Αν συναντήσεις ανθρώπους που δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, δεν έχουν τη θέληση να μάθουν και εσύ ως παλιότερος δεν τους δίνεις και τις οδηγίες ή το κίνητρο να μάθουν, τότε σύμφωνα με τη λογική των 1 είναι κουσούρια, τεμπέληδες, βίσματα.

5. Τα πολλά λόγια, ιδίως όταν εσύ ο ίδιος δεν έχεις και το μεγαλύτερο λεξιλόγιο, είναι φτώχεια.

1 σχόλιο:

Goran είπε...

Μια χαρά τα λες.
Άκου και τι είπαν για τη "δουλειά" κάποιοι άλλοι...
Adults are always asking little kids what they want to be when they grow up because they're looking for ideas. ~Paula Poundstone

If you don't like your job you don't strike. You just go in every day and do it really half-assed. That's the American way. ~Homer Simpson

Hard work never killed anybody, but why take a chance?
Edgar Bergen