4.12.08

Features of my previous weeks!

Είμαι movie buff και I’m proud of it. Συνήθως βλέπω ότι κάτσει αρκεί να μου γυαλίσει το story. Και όλες τις ταινίες του David Fincher και του Woody Allen. Τον τελευταίο καιρό προτιμώ να βλέπω αμερικανικές σειρές, αλλά αυτές είναι οι ταινίες που είδα τις προηγούμενες εβδομάδες.

2 Days in Paris της και με την Julie Delpy και τον Adam Goldberg. Only η καλύτερη ταινία που έχω δει εδώ και καιρό! Ζευγάρι αμερικανού και γαλλίδας στο δρόμο από τη Βενετία για τη Νέα Υόρκη σταματούν για λίγο στο Παρίσι προκειμένου να δουν την οικογένεια της Julie και να πάρουν τη γάτα της. Το αμερικανάκι γνωρίζει την απελευθερωμένη οικογένεια της Julie, δηλαδή ένα φοβερό πατέρα γκαλερίστα που όταν περπατάει στο δρόμο χαράζει με κλειδί τα παρανόμως παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο αυτοκίνητα που εμποδίζουν τους πεζούς (my hero!) και μία μάνα που στα νιάτα της υπήρξε one night stand του Jim Morrison αλλά τώρα της αρέσει να σιδερώνει τα τζιν με τσάκιση, καθώς και όλους τους πρώην γκόμενούς της που είναι πραγματικά μπουμπούκια. Επίσης ο αμερικανός στο Παρίσι έρχεται σε επαφή με τους γάλλους ταξιτζίδες, τη γαλλική βρώμα στο σπίτι/στο δρόμο/στο μετρό και έναν «νεράιδο» που τον κάνει να συνειδητοποιήσει ότι αγαπάει τη Julie, πριν βάλει φωτιά στα McDo, διότι ο νεράιδος είναι και ακτιβιστής. Η ταινία είναι ξεκαρδιστική, ειδικά ο Goldberg παίρνει συνεχώς κάτι φάτσες απίστευτες, ενώ το κλου της ταινίας για μένα ήταν μια σκηνή στο μετρό όπου φαιδρός french lover πλευρίζει τη Julie και ο Goldberg για να τον απωθήσει του κάνει κάτι που νομίζει ότι είναι scary eyes αλλά στην πραγματικότητα αποσκοπεί στο να σε κάνει να κατουρηθείς από τα γέλια!

WALL·E: μία ακόμη αξιαγάπητη ταινία της Disney για όλες τις ηλικίες, λίγο βαρετή και όχι τόσο αστεία αλλά σίγουρα πολύ συγκινητική ενώ η ματιά της στο μέλλον θα προβληματίσει πολλά παιδάκια. Μου άρεσε πολύ το ταξίδι του WALL·E στο διάστημα και τα παιχνίδια του με τα νεφελώματα.

Eagle Eye με Shia LaBeouf και Michelle Monaghan: μου αρέσουν τα action movies αλλά αυτό ήταν too much information and noise! Οι παραγωγοί θα ήθελαν να είναι ένα νέο Enemy of the State αλλά που τέτοια τύχη. Επίσης οι πρωταγωνιστές δεν ταίριαζαν καθόλου μεταξύ τους, ο LaBeouf έμοιαζε με παιδί της Monaghan.

Savage Grace: δράμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα με τη Julianne Moore. Καλοί ηθοποιοί, καλά σκηνικά, ενδιαφέρον στόρι αλλά όχι ενδιαφέρουσα ταινία, για τους φίλους του είδους μόνο.

The Moguls με τον Jeff Bridges. Small town people που ζουν αδιάφορες ζωές, αποφασίζουν να γυρίσουν μία τσοντούλα για να βγάλουν λεφτά και στην πορεία βρίσκουν την πορεία τους και κερδίζουν και βραβείο σε indie festival. Συμπαθητικούλι!

3 σχόλια:

Bezender είπε...

super h skhnh pou mou eleges sto metro...kai o goldberg foveros

epishs kai to wall-e mageutiko an kai swsta ta les oxi toso asteio oso prohgoumena, mias k o stoxos tou einai na provlhmatisei pio polu..

Ανώνυμος είπε...

αχ, το λάτρεψα το wall-e!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τρελά Thumbs Up για το 2 days in paris - κάτι τέτοια θα έγραφε ο Woody αν έμενε στο Παρίσι κι ήταν πιο νέος...