18.12.08

Features of my previous weeks!

Είμαι movie buff και I’m proud of it. Συνήθως βλέπω ότι κάτσει αρκεί να μου γυαλίσει το story. Και όλες τις ταινίες του David Fincher και του Woody Allen. Τον τελευταίο καιρό προτιμώ να βλέπω αμερικανικές σειρές, αλλά αυτές είναι οι ταινίες που είδα τις προηγούμενες εβδομάδες.

Die Welle: Το έργο αν και μιλάει γερμανικά είναι συγκλονιστικό. Προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές ενός προοδευτικού & μοντέρνου σχολείου (εκτός αν όλα τα σχολεία στη Γερμανία είναι έτσι οπότε μελαγχολώ) επιλέγουν και παρακολουθούν ένα εβδομαδιαίο μάθημα με θέμα κάποια μορφή εξουσίας. Ο κύριος Βένγκερ, -που είναι πολύ ροκ με σπίτι-βάρκα στο ποτάμι και φοράει όλο t-shirts Ramones και τέτοια- αν και θέλει να παρουσιάσει στους μαθητές του την αναρχία καταπέφτει με βαριά καρδιά στην αυτοκρατία ή αυταρχία (δεν είμαι σίγουρη για τη μετάφραση, κάπου είδα και δεσποτεία), μια μορφή δικτατορίας τέλος πάντων. Τα παιδάκια είναι 100% βέβαια ότι με τόσα που έχουν ακούσει για το Γ’ Ράιχ από τις προηγούμενες γενιές, ένα δικτατορικό καθεστώς θα ήταν αδύνατο να ευδοκιμήσει ποτέ ξανά στη χώρα τους και ο «αναρχοαυτόνομος» καθηγητής αποφασίζει να πειραματιστεί μαζί τους προκειμένου να ανακαλύψουν παρέα αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο. Και guess what, τα αυθάδικα και αδιάφορα εφηβάκια του καλοβαλμένου προαστίου βρίσκουν λόγο ύπαρξης μέσα από «Το Κύμα», όπως ονομάζουν το «κίνημά» τους και συσπειρώνονται τόσο στενά γύρω από τον καθηγητή τους ώστε στο τέλος ψαρώνει κι ο ίδιος, βγάζει τα απωθημένα του και γίνεται αρχηγός του. Κάποια στιγμή ξεκολλάει από την παράνοια αλλά είναι πολύ αργά πλέον, το «κύμα» τον συνεπαίρνει και τον στέλνει στη φυλακή και 2 από τους πιο πιστούς χειροκροτητές του στο χώμα. Το έργο σε κρατάει γραπωμένο να το παρακολουθήσεις -ακόμα κι αν παραπαίεις από νύστα- από κάθε πλευρά σκηνοθετική, ερμηνευτική και κυρίως σεναριακή. OMFG είναι πολύ ενδιαφέρον, δες το!

Pineapple Express με Seth Rogen και James Franco: ταινία της φούντας που αξίζει να τη δεις μόνο άμα είσαι high as a kite.

Quantum of Solace: αν και δεν είμαι φίλος του νταμπλ όου σέβεν mythology, μιας και διασκέδασα με το Casino Royal είπα να δώσω μία ευκαιρία και στο Quantum of Solace και guess what το μετάνιωσα! Το μόνο που αξίζει από την ταινία είναι το τραγούδι των τίτλων αρχής Another Way 2die από τον Jack White και την Alicia Keys.

Battle in Seattle με την Charlize Theron (και σε σκηνοθεσία του γκόμενού της), το Woody Harrelson, την Ana Lucia από το Lost, την αδερφή του Dexter και άλλες γνωστές φατσούλες: Ακτιβιστές και οικοτρομοκράτες διαμαρτύρονται στο Seattle κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου και γίνεται το έλα να δεις με την ευρηματικότητά τους. Πολύ επίκαιρο για την Ελλάδα το εργάκι, αφού μόλις το είδα μιας και κυκλοφορώ στο κέντρο πολύ λόγω δουλειάς, φοβόμουν μη φάω κι εγώ καμιά ξώφαλτση σαν τη Charlize Theron, βαρετό though, δεν πιάνει τον παλμό των ελληνικών riots.

If Lucy Fell με τη Sarah Jessica Parker: αδιάφορο και υποτονικό New York story, το οποίο σχολιάζω γιατί μου άρεσε ο Ben Stiller σε ρόλο έκπληξη σουρεάλ καλποκαλλιτέχνη και έχει κάποιες σκηνές στο άγαλμα της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων στο Central Park. Α και παίζει και η Scarlet Johansson σε νηπιακή ηλικία.

Ira and Abby: συμπαθητικούλι αλλά ασυνάρτητο New York story.

Hawaii: παλιό και ανιαρό έπος με τη Julie Christie. Ψάρωσα με τον τίτλο και το έγραψα από το MGM δείχνει όμως πολύ λίγο από Χαβάι.

If I Had Known I Was a Genius: ανεκδιήγητο.
Dangerous Parking: ΓΤΜ.
Reno 911!: Miami: ΓΤΜ καβάλα.

4 σχόλια:

Bezender είπε...

to kuma hthela polu na to dw kai twra me epshses akoma perisotero na to vrw ... mou thumizei ligo to peirama tou epishs germanou Oliver Hirschbiegel(ouf to'pa)....

gia to pineapple diafwnw katheta, alla parallhla sumfwnw kiollas....xaxa

viki vale είπε...

prepei na to deis to kima oposdipote!

Ανώνυμος είπε...

well done για την αποκάλυψη του τέλους του die welle-σαν αυτούς που βγαίνουν από το σινεμά και φωνάζουν σε αυτούς που περιμένουν για την επόμενη παράσταση: "δολοφόνος είναι ο κοντός".
btw, τεράστια ταινία.

viki vale είπε...

Δεν πηγαίνω σινεμά οπότε δεν ξέρω τέτοιους κοντούς, sorry!