23.7.09

Μόλις διάβασα

Συνήθως διαβάζω ότι πέσει στα χέρια μου και σπανίως πλέον πάω βιβλιοπωλείο, εκτός αν πρόκειται για το νέο βιβλίο του Τομ Ρόμπινς (πότε θα βγει;). Αυτό είναι το βιβλίο που διάβασα τελευταία.

Ιδανική Μέρα για Μπανανόψαρα του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ: ο συγκεκριμένος συγγραφέας και το μυστηριώδες lifestyle του, αποτελεί μεγαλύτερη ατραξιόν για την ανάγνωση των βιβλίων του παρά το περιεχόμενό τους, τουλάχιστον για μένα.

Διάβασα σε νεαρή ηλικία τον «Φύλακα στη Σίκαλη» και δεν μπορώ να πω ότι συντάραξε τον κόσμο μου, όπως μου περιέγραφαν όλοι, ίσως γιατί οι αναζητήσεις του Χόλντεν Κόλφιλντ ήταν όντως οι ενδόμυχες σκέψεις των νέων της δεκαετίας του ’50, αλλά για κάποιον που μπήκε στην εφηβεία τη δεκαετία του ’90 ήταν λίγο μπλα μπλα μπλα. Anyway το γνωστό απόφθεγμα με τις απόψεις και τις κ*λ*τρ*πίδες ισχύει κι εδώ οπότε…

Τώρα όσον αφορά στα Μπανανόψαρα, πρόκειται για ανούσια μικρά διηγήματα, τόσο κουραστικά όσο και τα πολλά και αδιάφορα, κάλπικα (2quote the author) indie films που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Πέρασε και δε με ακούμπησε, καλύτερα να διάβαζα για 10η φορά τα Χαστουκόψαρα του Χρηστίδη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να έχεις φάει, γιατί ξέρεις τι ακολουθεί...
J

viki vale είπε...

Να φας εσύ!