28.1.10

Για φαί στου Ψυρρή, στο Cosa Nostra

"Η φαμίλια θα συναντηθεί αυτή την Παρασκευή a la Casa Nostra, τέλος" έλεγε το μήνυμα της φιλενάδας μου που μας κάλεσε μες στις γιορτές για italian τσιμπούσι στο γραφικότατο εστιατοριάκι Cosa Nostra, στην Αγίας Θέκλας στου Ψυρρή, με την ευκαιρία και της δικιάς της γιορτής.

Πολύ ατμοσφαιρικό, με τέλεια facade και ρουστίκ italian διακόσμηση, το εστιατόριο σερβίρει πλουσιοπάροχο φαγητό, λίγο μπουχτιστικό βέβαια, ίσως γιατί δεν ξέραμε τι να πρωτοδοκιμάσουμε από το μεγάλο μενού, αλλά λαχταριστό though.

Εγώ δοκίμασα τα νιόκι βεβαίως, βεβαίως, τα οποία ήταν λίγο στεγνά-εμένα μου αρέσουν πάντα να κολλάνε-, τα έφαγα σχεδόν όλα πάντως. Και οι υπόλοιποι πάστα φάγανε, δεν άντεξα όμως να δοκιμάσω παρά μόνο από τα ραβιολάκια της διπλανής μου, που ήταν meravigliosi!

Από ορεκτικά θυμάμαι την μπρουσκέτα, την οποία είχα φάει ως κυρίως παλαιότερη φορά, μιας και ψωμί+τυρί+ντομάτα είναι all time favorite, ειδικά στο grill! Νόστιμη πολύ, όπως και το πιάτο με το καρπάτσιο (ολόφρεσκο) το οποίο μπορείς να απιθώσεις και πάνω στην μπρουσκετούλα και να φτιάξεις σαντουϊτσάρα. Από σαλάτες δε θυμάμαι, ούτε με ενδιαφέρει, ενώ χώρος για γλυκό δεν υπήρξε, περίεργο μεν, θυμίσου όμως ότι διανύαμε περίοδο γιορτών και το ζάχαρο είχε χτυπήσει limit up!

Από τιμές θα σε γελάσω, παλιότερα θυμάμαι μου είχε φανεί λίγο τσιμπημένο, ενώ τώρα πλήρωσε η γαλαντόμα οικοδέσποινά μας, η οποία συχνά πυκνά μας κακομαθαίνει. Το service ήταν πολύ καλό, παρόλο που είμασταν λίγο στριμόκ*λα στο πατάρι, και χαροπαλεύανε με δίσκους ανάμεσα σε ορδές -λέμε τώρα- πεινασμένων και φωνακλάδων ελληνάρων, με πρώτους απ' όλους εμάς. Από τσιγάρο, τούμπανο, τασάκια παντού.

Θα ξαναπήγαινα με ευχαρίστηση και 3η και 4η φορά!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια καλύτερα να επικρατεί ομερτά
J