6.2.09

Άρτος & Θεάματα #1

Αποφασίσαμε με το ταίρι μου να κουλτουροποιηθούμε λιγάκι μιας και όταν πάμε εξωτερικό γυρνάμε όλα τα μουσεία και στην Ελλάδα τίποτα (σε φάση όταν πάμε κάπου διακοπές καθόμαστε μόνο στην παραλία, ενώ στην Αθήνα πιο συχνά περνάμε έξω από εκκλησία παρά από μουσείο). Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα επισκεφθήκαμε το Ίδρυμα Θεοχαράκη (μπροστά από το οποίο περνάω -μα τον Jacob- κάθε μέρα και δεν είχα προσέξει) για να δούμε την έκθεση «Οι εποχές των μοντέρνων, από τον Μονέ ως τον Υβ Κλάιν» which was interesting but μικρή. Τεσπά, η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα όσον αφορά στη ζωγραφική δεν είμαι τόσο φιλότεχνη όσο κουλτουροκάπηλη, μιας και επειδή σπάνια με αγγίζει διανοητικοσυναισθηματικά ως τέχνη προτιμώ να μαθαίνω πράγματα γι’ αυτή ώστε να πουλάω μούρη στο trivial και σε άλλα παιχνίδια γνώσεων παρά να ψάχνω για κρυμμένα νοήματα και φοβερές τεχνοτροπίες. Με αδικείς βλέποντας τον παραπάνω πίνακα?

Υπήρχε βέβαια και αυτός ο Erro...

...που μου άρεσε πολύ και κάνα δυο άλλοι που δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω με το κινητό μου γιατί ο σεκιούριτι με ειδοποίησε ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες. Μου άρεσαν επίσης πολύ η μπρουσκέτα και τα νίοκι που έφαγα αργότερα την ίδια μέρα στο Bacaro ένα πολύ σοφιστικέ (στο πλαίσιο της ημέρας κουλτούρας) κατά τη γνώμη μου εστιατόριο – στέκι και σωτήριο τη στιγμή που το επισκεφτήκαμε γιατί θα μπορούσαμε να φάμε ο ένας τον άλλο από την πείνα (και κάποιος δεν ήθελε να πάμε για σουβλάκια όπως πρότεινα εγώ μετά το βατερλό του Hell’s Kitchen για να σώσω τα προσχήματα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).
Τέσπα, η εβδομάδα κουλτούρας συνεχίστηκε με έκθεση ζωγραφικής πάλι (σνιφ, κλαψ) στην Εθνική Πινακοθήκη, αλλά αυτό θα πάει σε άλλο post, μην γινόμαστε και κουραστικοί βεβαίως βεβαίως!

8 σχόλια:

Bezender είπε...

pantws emena marese polu o prwtos pinakas...
den les omws info..px eisodo k ta sxetika..anyway tha to psaxw

pantws mias k milas gia texnh tsekare k thn ekthesh photografias tou Joel Meyerowitz sto Xalandri...prepei na ta spaei...otan paw tha se enhmerwsw

viki vale είπε...

6 euros einai i eisodos gia perisotera pata pano sto Ίδρυμα Θεοχαράκη kai tha se odigeisei to link!

Ανώνυμος είπε...

Έχουν παιχτεί ήδη 4-5 επεισόδια lost και μας γράφεις για ζωγραφικές και άλλα παπατζιλίκια ?
Λίγη σοβαρότητα, παρακαλώ...

Τζίμης. Κέρκυρα

Υ.Γ. Πολλούς χαιρετισμούς και φιλιά.
Πάμε πολύ καλά...Φουσκώνουμε και μεγαλώνουμε..

viki vale είπε...

Loipon gia to Lost sto telos, pros to paron mpaino kai sxoliazo sto www.couchpotato.gr! Tora an thes na eisai mprosta stis ekselikseis mpes edo http://spoilerslost.blogspot.com/
Filia sta koritsia sou kai kali lefteria!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε "Τζίμης, Κέρκυρα" δεν σε ξέρω αλλά από όσο ξέρω τα λες σωστά. Κι εμείς περιμένουμε να διαβάσουμε για Λοστ και τη βγάζουμε με ξεροκόμματα. Και "παπατζιλίκια".

viki vale είπε...

File anonime, giati les psemata? afou olo sou leo gia lost kai me grafeis me ti mnimi xrisopsarou pou exeis!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως με μπερδεύεις με άλλο πρόσωπο; Τσ,τσ,τσ εσείς οι πλόνγκερς...

viki vale είπε...

Mipos theleis na se ekviaso me kseskepasma tis taftotitas sou anonime?