2.6.09

Features of my previous weeks!

Είμαι movie buff και I’m proud of it. Συνήθως βλέπω ότι κάτσει αρκεί να μου γυαλίσει το story. Τον τελευταίο καιρό προτιμώ να βλέπω αμερικανικές σειρές, αλλά αυτές είναι οι ταινίες που είδα τις προηγούμενες εβδομάδες.

“Fanboys”: already cult ταινία geekiness & δρόμου. Όπου fanboys βλέπε παρέα τρελαμένων Star Wars fans που ταξιδεύουν στο ράντσο του Τζορτζ Λούκας προκειμένου να δουν πρώτοι το Eps 1 – The Phantom Menace. Η ταινία περιλαμβάνει μάχη με trekkies aka Star Trek fans, εμφάνιση -not so- Silent Bob και J και τον Seth Rogen σε τριπλό ρόλο έκπληξη!

“Push” με τη Dakota Fanning και διάφορους άλλους wannabe ανερχόμενους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Χοντροκομμένη και κακομεταφερμένη αντιγραφή του Heroes, κανένα critical acclaim.

“The Great Buck Howard” με τον John Malkovich: βλεπάμπλ ταινία, χάρη στην ερμηνεία του Malkovich, σχετικά με έναν illusionist στη δύση της καριέρας του που δίνει ζωντανές παραστάσεις σε περιφερειακά θεατράκια και παλεύει για comeback στο Βέγκας. Πολλά cameos γνωστών ηθοποιών, και μ’ αρέσουν αυτά!

“L'ennemi public n°1 & 2” με τον Vincent Cassel: ωραίος ο Vincent στο ρόλο του Mesrine και στην ερμηνεία του εξαντλείται και όλη η ταινία. Το 2ο μέρος δεν άντεξα καν να το δω ολόκληρο.

“Notorious”: μαύρικη, βιογραφική ταινία σχετικά με τη ζωή και το θάνατο του Notorious Big και του 2Pac και άλλων ράπερ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που λίγο μας αφορούν εδώ.

“Incendiary”: με τη Michelle Williams και τον Ewan McGregor. Δεν είναι κακό, είναι απλά βαρετό, αν δεν υπήρχε και το γνωστό πρωταγωνιστικό δίδυμο, δεν θα υποφερόταν.

“The Duchess” με την Keira Knightley. Και δράμα, και εποχής και βιογραφικό, έχει πάντως ένα κάποιο ενδιαφέρον.

“Πεθαίνω για σένα” με την Ελένη Ράντου, που είναι και από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς στην tv και το θέατρο. Το σινεμά δεν της πήγε πολύ με αυτή την ταινία, η υστερία και ο ηθοποιός που παίζει το αντικείμενο του πόθου της και του γιου της (είναι απαράδεκτος) τα πιο lowlights της!

“Όλα θα πάνε καλά!” με τον Άκη Σακελλαρίου, τη Φαίη Ξυλά, τον Ορφέα Αυγουστίδη και τη Θεοπούλα στον ομώνυμο ρόλο. Άλλη μια χωρίς σκοπό ελληνική ταινία, ή μάλλον με καλό σκοπό αλλά αδύνατο αποτέλεσμα. Ξεχωρίζει πάντως η ερμηνεία και η εμφάνιση του Σακελλαρίου σε έναν ρόλο που του πάει πολύ!

“Flashbacks of a Fool”: άλλη μια αδιάφορη ταινία από τις πολλές της κλάσης αυτής που είδα τον προηγούμενο μήνα. Ο Daniel Craig αναπολεί κι εσύ κρατάς τη μύτη σου ώστε να αυτοκτονήσεις.

“The V.I.P.s” με Elizabeth Talor, Richard Burton, Orson Welles και άλλους γνωστούς από το παρελθόν: υπερεκτιμημένη ταινία του ’63, if you ask me.

“Wedding Wars”: tv movie με τον John Stamos, τον Eric Dane και τη Μόνα από τα Φιλαράκια, για το δικαίωμα των γκέι στο γάμο. Για tv μαζοχιστές μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: