25.8.09

Plan A: Ταξιδάκι στα Κουφονήσια



Για τις διακοπές φέτος παίχτηκαν dual plans: και βουνό και θάλασσα, και πόλη και χωριό, και αεροπλάνο και καράβι. Το plan a υλοποιήθηκε με ταξιδάκι στα Κουφονήσια, το οποίο ξεκίνησε εν μέσω τρελού vomiting (το γράφω στα αγγλικά για να απαλύνω την εντύπωση), όχι δικού μου TG αφού είχα κουμπώσει μια χούφτα δραμαμίνες –πότισα και τον Τζον κάνα δυο- και κοιμήθηκα σαν το μοσχάρι, αλλά σχεδόν όλων των υπολοίπων επιβατών αυτού του κυριολεκτικά ρημαδιού πλοίου Superjet, που αντιμετώπιζε όλο το καλοκαίρι προβλήματα, εκτός, ευτυχώς, από τις 2 μέρες που το χρειαστήκαμε εμείς.





Κουφονήσια ή Maldives?


Εντυπώσεις: Πρώτον, έχουν μόνο 3-4 παραλίες αλλά είναι πανέμορφες in a tropical way of thinking χωρίς την tropical βλάστηση: άσπρη άμμος και πράσινα νερά, ελάχιστα φύκια και κάνα δυο φοίνικες για δείγμα. Από την κεντρική παραλία δίπλα στο λιμάνι που είναι πεντακάθαρη, μέχρι τον Φοίνικα, την Ιταλίδα και το Πορί, οι αποστάσεις είναι μικρές και οι ομοιότητες πολλές, αν και το Πορί έχει σίγουρα την ομορφότερη θάλασσα στο νησί (βλέπε φωτό Τζον). Δεύτερον, τα Κουφονήσια είναι τέλεια για όποιον του αρέσει το περπάτημα, δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα και μπορείς να πας από παραλία σε παραλία κάνοντας και τη γυμναστικούλα σου (καλά άμα βαριέσαι υπάρχει και καϊκάκι). Τρίτον, τη γυμναστικούλα σίγουρα θα τη χρειαστείς γιατί το φαγητό στο νησί είναι καλό (in a traditional way of thinking) και πάμφθηνο, το ποτό απλά φθηνό. Ενδεικτικά αναφέρω για φαί την ταβέρνα με απ’ όλα που υπάρχει στην παραλία του Φοίνικα, την πιτσαρία-γυράδικο-ταβέρνα «Φως Φανάρι» στην αρχή περίπου της περαντζάδας, την «Μέλισσα» με τα μαγειρευτά της στη μέση της περαντζάδας, το μεζεδοπωλείο «Οι Αταίριαστοι» (όπου άχρηστη πληροφορία είδαμε και το σελέμπριτι που παρουσιάζει το Κουςκους με το γκόμενο της τον ηθοποιό). Για ποτό προτείνω τον «Μύλο», που το βράδυ βάφεται πράσινος (είναι πραγματικός ανεμόμυλος), τα «Καλάμια», όπου τη μια μέρα πετύχαμε τζαζ τρίο και την άλλη ο Τζον συγκινήθηκε στο άκουσμα των ήχων της Cat Power και των Belle Sebastian, εγώ πάλι ψιλοέγειρα, το «Νικήτα» που παίζει κάτι τελειωμένα χίπικα ροκ που δεν είχα ματαξανακούσει, καθώς και τα 2-3 μπαρ-ζαχαροπλαστεία του νησιού από τα οποία δεν θυμάμαι ονόματα, δεν ξεχνώ όμως τα μπισκοτογλυκά τους και τους λουκουμάδες τους. Τέταρτον, το νησί είναι πολύ ροκ και εναλλακτικό, ή μάλλον έντεχνο, όσον αφορά στις μουσικές που ακούς στα μαγαζιά, πρώτη φορά σε νησί που δεν ακούσαμε ποπ-σκυλάδικα (λίγο βαρύ λαϊκό στο καϊκάκι μόνο).




Κουφονήσια ή Hamptons?


Μετά από 3 γεμάτες και νωχελικές μέρες στα Κουφονήσια, συνειδητοποίησα ότι η ονομασία του νησιού πρέπει να προέρχεται από το γεγονός ότι από τον πολύ αέρα κουφαίνεσαι, από τα κορδελάκια που κάνει δε σε κάποια σημεία του νησιού αγγελοκρούζεσαι, αφού φορές φορές από τους πολλούς ψίθυρους νόμιζα ότι βρίσκομαι στο νησί (ε όχι και ποιο νησί!). Και μετά έπεσε ο αέρας και ήρθαν τα τσιροκαψίματα και η ζέστη, καθώς και μία πολύ smooth & vomit free επιστροφή για μια μέρα μόνο στην Αθήνα.


Α, ξέχασα, όσον αφορά στη διαμονή μείναμε στο Keros Hotel, που ήταν καλό και καθαρό αλλά overpriced για Κουφονήσια (120 ευρώ το δίκλινο παρακαλώ) αν και άκουσα και ακόμα ακριβότερες τιμές ξενοδοχείων, έχουν ξεφύγει οι νησιώτες!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ade ade argises...perimeno ke apo to alo taxidi perigrafi!!!;-))))filu

Ανώνυμος είπε...

telika kitharistas i drammer?
mskaber

Ανώνυμος είπε...

αυτή η φωτο β. για καλό μπήκε;
J

Ανώνυμος είπε...

το υποκοριστικό "γυμναστικούλα" πάντως δεν είναι πολύ ενδεικτικό. 40 λεπτά πήγαινε κι άλλα τόσα έλα σε ανηφοροκατηφορικό δρόμο χωρίς ούτε ένα δέντρο και με τον ήλιο κατακούτελα, κάπως αλλιώς περίμενα να χαρακτηριστεί.
J

Ανώνυμος είπε...

oooops kapios exi themata...xoxooxoxoxo j ti egine??;-)
filu

viki vale είπε...

40 lepta pigaine ela my ass, se 40lepta girizes olo to nisi! (leme tora :P)

Ανώνυμος είπε...

po po grinia, kapoioi skouriasane nomizo...ligo adventure ke J den kanei kako! Kai ego olo sto pera-dothe imouna mes to katamesimero gia na paro...marmelada (mavristiko!). HRA

PS. To Pori exei ta kalutera homemade sweets, giam giam!

christalenergy είπε...

den exw paei koufonisia kai thelw poly, an kai exw akousei apo pollous pou pigainane palia oti twra exei xalasei poly to meros...kai kala poly touristiko.
120euro den einai ligaki too much :p alla apo tin alli genika exoun ksefygei...oxi mono sta koufonisia

Unknown είπε...

χαίρομαι που εσύ τα βρήκες σούπερ! εγώ είχα πάει Αύγουστο πριν 4 χρόνια. στην Ιταλίδα δεν μπορούσες να καθίσεις τόσο από τον κόσμο όσο και από τη βρώμα (τότε το camping ήταν ακόμα ανοιχτό). στο Φοίνικα δεν πήγα (πού να περπατάμε μέσα στο νταλάκι) και το Πορί δεν το είδα όπως τώρα στη φωτό σου. Στο φαγητό θα συμφωνήσω απόλυτα. ποτό στο Σιρόκο δεν ήπιατε;

viki vale είπε...

Paidia ta hotels itan akriva gia ton typo nisiou, alla mias kai den kanoume kai polles diakopes, thelo tin anesi mou kai zesto nero all day long! Oi paralies itan poli oraies kai kathares, isos na paizei rolo oti exei kleisei to camping, isos epeidi den pesame kai sto poli massive tourist wave, pantos aksizei ton kopo!

Ανώνυμος είπε...

pote tha grapseis gia to plan b?
mskaber

viki vale είπε...

ela koutsouna exo ksekinisei alla den exo prokanei i dolia, epese doulia!soon pantos

Bezender είπε...

ante omws giati to koino sou adumonei..theloume plhrws enhmerwtiko Barcelona guide tour.....

Ανώνυμος είπε...

ade neeeeeeeeeeeeee!!!!tha mu trehun ta salia pali.....aaaaaa filu+barcelona = love xooxoxoxox

viki vale είπε...

den exo prokamei, ti na kano i dolia! i kanonizo rantevou personal anadomisis i trexo me ta gamisiatika!ama thete deite kamia photo edo http://www.flickr.com/photos/vikivale/

φάβα είπε...

αχαχαχ για αυτο τα λενε κουφονησια? τελειο!!
αλλα προτεινω να μετανομαστουν και οι κυκλαδες ολοκληρες σε κουφοκυκλαδες! απαπαπα

παντα τετοια ομορφη :))