16.12.09

Για φαί στους Αμπελόκηπους, στο Balthazar

Το Σάββατο είπαμε να κάνουμε catch up με το παρεάκι μας, οπότε τι καλύτερο να βγούμε για φαγητό, να ντρινκάρουμε και τίποτις! Και μιας και οι γιορτές πλησιάζουν και θέλαμε να βάλουμε τα καλά μας, είπαμε να πάμε σε κάτι γκλαμουροδήθεν σαν το Balthazar!

Χρόνια τώρα ακούω για το πολύ τρέντικο αυτό μαγαζί αλλά επειδή το pretentious και overpriced στιλ δεν μου αρέσει καθόλου, δεν είχε τύχει να το προτιμήσω, πάντως μία φυσική περιέργεια, την είχα για να πω την αλήθεια!

Το «καλωσόρισμα του μαγαζιού» ήταν που είδαμε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη (είμαι χρόνια φαν του από τότε που ήταν Τζίμης και πήγαινε πλατεία, και τον υπερασπίζομαι πάντα στο κλοπιράιτ, παρόλο που τα 2 τελευταία πονήματά του δεν πρόλαβα ποτέ να τα δω :() και τον Νίκο Κουρή (πολύ badass φάτσα!). Το «καλωσόρισμα του σεφ» ήταν κάτι σε κουσκούς και ψαροτούρτα οπότε ούτε να τα πλησιάσω (όχι ότι πλησίασα το «καλωσόρισμα του μαγαζιού», παντρεμένη γυναίκα!).

Αρχικά, το κάπνισμα για τους πρώτους που έφτασαν δεν επιτρεπόταν, και αναγκάστηκαν να καθίσουν στο μπαρ να μας περιμένουν, όταν όμως μαζευτήκαμε όλοι και αφού παραγγείλαμε, κάνοντας κίνηση προς το μπαρ για τσιγάρο, ανακαλύψαμε στην άκρη του τραπεζιού ένα μικρό τασάκι, οπότε το φουντώσαμε κανονικά, ρουφώντας ένα πολύ ωραίο Χιλιανό καμπερνέ, που όμως δεν θυμάμαι πως λεγόταν.

Από τα ορεκτικά, δεν έφαγα σχεδόν τίποτα, διότι είχα πέσει σε σαλατοφάγα παρέα κι εγώ ως γνωστόν είμαι παστοφάγα, εκτός από φουά γκρα με κυδώνι, σερβιρισμένο με μικρά, φρυγανισμένα ψωμάκια για να φτιάξει ο καθένας το καναπεδάκι του. Πολύ γευστικό σου λέω!

Now that's a panzerotti dish
Από κυρίως πήρα τα panzerotti* με σπανάκι και μπέικον, που δεν ήμουν ακριβώς σίγουρη τι ήταν, η Άντζελα όμως με διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ζυμαρικό, οπότε κι αποφάσισα να τα δοκιμάσω, and they were gooood! Μοιάζανε με κρουασάν-τυροπιττάκια στην όψη και με φρέσκα ραβιόλια στη γεύση, τα οποία έπλεαν σε μπεζ σάλτσα με τραγανά μικρά μπεϊκονάκια. Άψογα, αλλά λίγα, μόνο 4 είχε το πιάτο μου! Βέβαια, το γεγονός ότι δεν έσκασα στο φαί ήταν καλό, διότι έμεινε αρκετός χώρος για γλυκό. Παραγγείλαμε λοιπόν κρεμ μπρουλέ, ζεστό φοντάν σοκολάτας με παγωτό και 2 γαμάτες νουγκατίνες με γκοφρέτα και κάτι άλλα που δεν θυμάμαι, το καταραμένο κινητό μου έχει χαλάσει και ούτε καλές φωτό μπορούσα να βγάλω ούτε σημειώσεις κράτησα γκαντέμιτ!

Η λυπητερή ήταν δακρύβρεχτη, ειδικά με τόσα μπουκάλια κρασί που ήπιαμε, ηδύποτα και άλλα τριγύρω, αλλά δεν περιμέναμε και λιγότερα από τέτοιου είδους μαγαζί. Ο χώρος όμορφος και ζεστός, άσε που ήταν και στολισμένος στο ευρύτερο Christmas spirit! Όσο για τη μουσική, ήταν λίγο ότι κάτσει με βλαχορόκ κατεύθυνση. Αν θα ξαναπάω; Μάλλον όχι, για μια φορά καλά ήτανε!

*το σωστό είναι μάλλον pansoti, αν μας τα λέει καλά η wkpdia, δηλαδή η γενοβέζικη εκδοχή του panzerotti, η οποία είναι πιο μακαρονοειδής, ενώ το actual panzerotti πιτσίζει λίγο

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν γεροπαραξενεύω, αλλά αυτό το tragic soundtrack των μαγαζιών (γενικά) στην Αθήνα, έχει αρχίσει να μην παλεύεται
J

Ανώνυμος είπε...

Και παραλίγο να φύγει ασχολίαστος 0ο "badass κουρής". Μήπως ήθελες να πεις "my ass κουρής";

viki vale είπε...

Nai re moro mou, sto diko mas magazi tha paizo mousiki mono ego!!! Tora gia ton badass what's your problem?

Ανώνυμος είπε...

Ti einai re su to "badass"? emena mou arese pantos autos, an kai eixe megali muti (alla xereis ti lene gia tin megali muti alloste...).

Loipon, gia mena i lupiteri sunexistike giati molis zitisa to car mou, pou to eixa dosei sto parking tou magaziou (pou os gnoston den plironeis alla dineis ena tip), mou eipane oti kanei 10 euros! Kai mou leei: e, mallon einai i 1 fora pou erxeste sto magazi...kai tou leo ego, kai i teleutaia, na eisai sigouros! Polu pretentious...

Exe xari pou fagame kala, kai ta eipame kai evala kai ta red mou shoes. Ma kala, tote vrike na xalasei i mixani???

PS. O bros sou me rotage pos perasame stin "taberna"...xa xa...
HRA

Foteini είπε...

xaxa! kalo auto me to parking, mprabo giati egw pou pernaw synexeia apo ekei, prwton kanoun ekato wres na parkaroun ta amaksia kai kleinoyn PANTA to dromo kai deuteron, se strabokoitane kiolas an peis tipota!!

8a ksanapigaina mono kai mono gia na dw ton Kourh....

Melmo Momoko είπε...

great pictures. the second one looks delicious!!

viki vale είπε...

rinoula badass einai re paidi mou to bad boy! oso gia to car u should have known better! emeis ftina ti glitosame pou vrikame thesoula sto asxeto!
Melmo welcome!

fevis είπε...

Ναι ε? Εμένα λοιπόν πολύ μου αρέσουν τα badass boys..Μήπως να πάω μια βόλτα από Balthazar?

viki vale είπε...

Mipos? pantos einai oraia fatsa o Kouris!

Ανώνυμος είπε...

hello...gia mena itan apla ena kalo alla overpriced dinner, oute o xwros, kai poli perissotero oute i mousiki aksizan ti fimi, kai na pw kai ta xrimata?! why not? allwste plirwneis gia to paketo kai oxi mono gia to fagito, alliws tha pigainame se gourmet taverna......
Marva

viki vale είπε...

oh yes, overpriced opos kai se polla alla restau tis athinas distixos:(

Ανώνυμος είπε...

You nicely summed up the issue. I would add that this doesn’t exactly concenplate often. xD Anyway, good post…