27.1.10

moviebufff for ever


2012 :υπερπαραγωγάρα που βλέπεται ευχάριστα και βγάζει γούστα! Κρίμα ο John Cusack σε τέτοιο ρόλο αλλά όταν είναι πολλά τα λεφτά...

Funny people του Judd Apatow με Adam Sandler, Seth Rogen κ.α. πολλούς. Καλό το cast και οι προθέσεις της ταινίας αλλά λίγο και άνευρο το αποτέλεσμα :(

Transformers 2: άλλη μια υπερπαραγωγάρα, sequel αυτή τη φορά και μάλιστα όχι τόσο απολαυστικό όσο το πρώτο φιλμ, βλέπεται πάντως...

Star Trek με διάφορες γνωστές tv και straight2video φατσούλες: κι άλλη υπερπαραγωγή, για να ξεχνάμε και τα προβλήματά μας! Δεν τρελάθηκα, yet again πάντα ήμουν JediFollower κι όχι trekkie.

Eden a l' ouest του Γαβρά με τη συμμετοχή και ελλήνων ηθοποιών. Τρυφερούλι εργάκι για ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, αυτό της λαθρομετανάστευσης, με την οποία ο σεναριογράφος ενώ ασχολείται από πολλές πλευρές, δίνει ένα πολύ επιφανειακό και λίγο βεβιασμένο, magical τέλος.


The Box με την Cameron Diaz: απαίσιο έργο χωρίς συνοχή και με ακατάληπτο στόρι! Είναι ενδεικτικό ότι ενώ διαρκεί εκατόν πενήντα ώρες, στις 149 δεν έχεις καταλάβει ακόμη what's the point!

Law abiding citizen με τον κούκλο τον Gerard Butler: ενδιαφέρουσα εκκίνηση και στόρι, ατυχής ολοκλήρωση, βλεπάμπλ though...

Taking Woodstock: ξενέρωσα κι ας έπαιζε κι ο Emile Hirsch, άλλα περίμενα να δω, κι άλλα είδα, so typical of Ang Lee! Ούτε καν μουσική δεν έπαιζε καλά καλά στο φιλμ :(

All about Steve με Sandra Bullock και Bradley Cooper: έχω την αίσθηση ότι ο σεναριογράφος ήθελε να φτιάξει για τη Sandra ένα χαρακτήρα που να μοιάζει με τη μαγευτική προσωπικότητα της Phoebe Buffay, no luck there though, ούτε για εκείνον ούτε για εμάς.

The bad lieutenant: ΓΤΜ, καβάλα όμως! Τύπου "και καλά" νεονουάρ όπου στο άσχετο "βάνουνε φίδια και χελώνες" (or sthing like that). Πρέπει να με πήρε ο ύπνος πριν τελειώσει και δεν ντέπομαι καθόλου γι'αυτό!

The invention of lying με Ricky Gervais και Jennifer Garner: το στόρι interesting αλλά οι ερμηνείες τόσο στιλιζαρισμένες που βαρέθηκα, με τόσο σαβούρα που έχω δει και την υπερπροσφορά που υπάρχει δεν έχω πια και τόσες αντοχές η γυναίκα :Ρ

The Brothers Bloom: happy surreal εργάκι με ωραίο cast: Rachel Weisz, Adrien Brody και Mark Ruffalo: clap, clap (χειροκροτώ για όποιον δεν κατάλαβε) με άρεσε :)

Up in the air με τον κούκλο τον George Clooney, μια ξένη και την Jessica του Twilight Saga: συμπαθητικό low key εργάκι, με ωραίες ερμηνείες, tips ενός τύπου ζωής που δεν ξέρω και το σωστό (και όχι γλυκανάλατο) τέλος. Μια κοιλίτσα την έκανε κι αυτό πάντως...

Whiteout με την Kate Beckinsale: ΓΤΜ περιπέτεια, ελπίζω η Kate (που έχει και κορμάρα στην ταινία), να μην περιμένει superstardom με αυτό!

Inglorious Basterds του Quentin Tarantino (μόλις διάβασα ότι ετοιμάζει Kill Bill 3!) με τον Brad Pitt (free Brad pls!!!!!!!!!!team Jen) και κάτι άλλους: παιδιά εγώ το βαρέθηκα, αν δεν έπαιζε κι ο Brad τον βλαχοαμερικανό κούκλο -ειδικά όταν προσπαθεί να περάσει για Ιταλός είναι απόλαυση- δεν θα μου είχε μείνει τίποτα από το εργάκι!

Hellboy 2: απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Το πρώτο δεν μου είχε αρέσει τόσο, αυτό είναι supercult!

Los Abrazos Rotos του Almodovar , τον οποίο και γουστάριζα πολύ την cult περίοδό του, με τα γκεϊλίκια, τους σουρεάλ χαρακτήρες και τις τρελοϊστορίες τους, από τότε που το γύρισε στο μελόδραμα, από το Carne Tremula για μένα, δεν τρελαίνομαι, αλλά βλέπω παρόλα αυτά.

Lovely Bones του Peter Jackson: πολύ τρυφερή ταινία που περιγράφει μια βρωμερή ιστορία με fluffy τρόπο, όχι ότι δεν θα κλάψεις, αλλά τουλάχιστον δε θα ψυχοπλακωθείς. Μου άρεσε πολύ όπως και το κωλοπαιδάκι του Atonement που πρωταγωνιστεί εδώ.

The Road με τον Viggo Mortensen: λοιπόν δεν μπόρεσα να δω πέρα από τα πρώτα 30-40 λεπτά, ψυχοπλακώθηκα τόσο πολύ που ήθελα να κοπανήσω το κέφάλι μου στον τοίχο, ή να κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω ή να κόψω τις φλέβες μου με τα δόντια μου (κάτι αντίστοιχο είχα πάθει βλέποντας και το Requiem for a Dream το οποίο επίσης δεν ολοκλήρωσα). Πάντως από αυτά που είδα, το έργο είναι πολύ δυνατό (dah!) και οι ερμηνείες ακόμα δυνατότερες.

The men who stare at goats: cool τίτλος, για ένα cult ταινιάκι με τους πιο cooler+culter τύπους ever δηλαδή Jeff Bridges, George Clooney, Kevin Spacey και Ewan McGregor σε ένα στόρι που ανακατεύει Pynchon, XFiles και Star Wars με υπερκαυστική διάθεση (που κρύβει πολύ geeky γνώσεις) και δημιουργεί ένα απολαυστικό 2ωρο μείγμα για τους φίλους του είδους (του cult βρε)!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ταινία βρε παιδί μου - γιατί δε βλέπεις κανένα σίριαλ:)
J

Ανώνυμος είπε...

& πολύ γκρίνια. Είσαι σαν αυτούς που λένε "παλιά ήταν όλα πιο καλά". Ούτε Αλμοδόβαρ, ούτε Μπραντ, ούτε Ανγκ Λι. Τσ,τσ,τσ. Μόνο Κάπρα & Βουγιουκλάκη θα καταλήξουμε να βλέπουμε`~`

viki vale είπε...

ela re J, den eimai kai san ki aftous! pantos Vougiouklaki rules!

Ανώνυμος είπε...

& Capra rules!
J

Ανώνυμος είπε...

Alitheia, etoimazetai kai Kill Bill 3 (ouaouuuu!) kai me Brad Pitt sto cast (dipla ouaouuu!!!!)???
Ego eimai trela dilomeni fan tou Kill Bill (1 & 2, ta blepo sunexeia, ta soundtrack ta exo liosei, o Greg fonazei "no more!!!", alla ego sunexizo akathekti. Opote na me briefareis molis maths tipote perissotero, e??
Btw, to eidame ki emeis to "The Road", kai itane sugklonistiko, an kai pessimistic, re su o Viggo einai foverosss se auto to ergo.
Episis, xekinisame na doume kai to "Farehnait 451",(apo ta palia) pou itane polu kalo indeed os concept kai polu mprosta gia tin epoxi tou, alla at midnight einai polu tough hour for Francoise Truffaut kai anamenetai epanaproboli se pio cool time.
Bisous, HRA!

Unknown είπε...

ρε παιδί πού της θυμάσαι; εγώ με το ζόρι λέμε να θυμάμαι την υπόθεση τη μεθεπόμενη μέρα! σέρλοκ είδες;; τα σπάειιιι!!!