3.5.10

Για φαί στο Γκάζι, στα Prosopa

photo από athinorama.gr


Κάτι μήνες πριν -προ οικονομικής παράκρι(ή ου)σης εννοείται- συζητάγαμε με την Αγάπη ότι τον τελευταίο καιρό όλο για φαγητό βγαίνουμε, κι ότι είχαμε να πάμε Nixon και Bellafonte από τον καιρό του Νώε, κι ότι όλο με την κοιλούρα μας ασχολούμαστε. Και η Ρηνούλα συμφώνησε, γι αυτό και αποφασίσαμε ότι την επόμενη φορά που θα βρεθούμε θα είναι οπωσδήποτε για ποτάκι και τελικά κανονίσαμε να πάμε ξανά για φαί –σκέτη μούχλα οι 30sth-, στο «καλλιτεχνικό στέκι», όπως μας πληροφόρησε η Βαμβακούλα, Prosopa (πολύ κοντά στο Barouge όπου συνηθίζαμε να πηγαίνουμε όταν μας έφτανε το ποτό και βγαίναμε κατά τη 1).

Στα Prosopa ήρθε μαζί μας και η φίλη μας η Άντζελα που είναι γευσιγνώστρια και μόλις τη βλέπουν οι μαγαζάτορες σκίζονται να την εξυπηρετήσουν και παράλληλα εξυπηρετούμεθα κι εμείς οι παραδίπλα χιχιχι.

Ο χώρος είναι πολύ industrial με έμφαση στα φανταστικά φωτιστικά που υποψιάζομαι ότι είναι παρμένα (όχι από την Πατρα, inside joke alert) αλλά από το παραδιπλανό designato μαγαζί. Εννοείτε ότι υπάρχει και χώρος για καπνίζοντες , ο οποίος και μας φιλοξένησε, κάνοντας όλους τους διπλανούς μας να βογκήξουν από τις γκαρίδες μας, sorry είμαστε λίγο φωνακλάδες αλλά χαρούμενοι άνθρωποι με ενδιαφέροντα και άποψη και απαρτία ποδοσφαιρικής ομάδας, όταν παραδίπλα υπήρχαν 2-3 τραπεζάκια ζευγαριών που μας χαιρέτησαν νωρίς.

Το καλωσόρισμα του σεφ ήταν μια πίτσα με πολύ λεπτή ζύμη, ντομάτα και μοτσαρέλα, εύγεστη αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Επιπλέον το μαγαζί μας έστειλε πεσκέσι ένα πολύ creamy ριζότο με σπαράγγια, τα οποία δεν τρώω-παθαίνω ding dong α λα σκυλί του Παβλόφ με ένα επεισόδιο του Sex & The City όποτε τα βλέπω- όμως τελικά ήταν πολύ γευστικό αν και οπτικά θύμιζε το φαγητό που έτρωγαν στο Matrix.

Από ορεκτικά ότι δοκιμάσαμε ήταν γαμ*το: κάτι πικάντικα μπιφτεκάκια με πιτούλες, πουγκιά με προσούτο και τυρί, ραβιόλια με μανιτάρια κι άλλα που δε θυμάμαι και δυστυχώς το site του Prosopa δε με βοηθάει να θυμηθώ. Από κυρίως, δοκίμασα το ριζότο με την τρούφα I think που είναι πάντα εγγύηση για τις γεύσεις μου, αλλά στο τραπέζι γενικώς πολυπαίξανε ψαρονέφρια και φιλετάκια με διάφορες σος και φρούτα καθώς και κάτι I wanna say σαρδέλες αλλά ίσως και να μη θυμάμαι καλά. Πάντως όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από τα πιάτα τους, τα οποία συνοδεύσαμε και από κρασιά που μας πρότεινε το μαγαζί και γενικώς το σετ μας πήγε.

Τώρα από γλυκά, το μιλφέιγ γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού ήταν ελαφρύ και πολύ δροσιστικό μετά από ένα βαρύ γεύμα και πολύ κόκκινο κρασί, από τις σοκολατένιες επιλογές δε θυμάμαι να δοκίμασα μιας και το ψηλοκάβαλο skinny jean μου είχε μεταμορφωθεί σε μπετόν αρμέ γύρω από το τρίγωνο της βερμούδας κοιλιά-στομάχι-μπουτάκια και κάθε επιπλέον κουταλιά θα μπορούσε να οδηγήσει σε βουλιμικές παρεκτροπές. Είχα βγάλει και λαχταριστές φωτογραφίες, τώρα όμως τις χαίρονται οι τρισκατάρατοι οι κλέφτες που πήρανε το αγαπημένο μου κινητό.

Το σέρβις ήταν πολύ καλό και οι τιμές οι λογικά αναμενόμενες οπότε no εκπλήξεις there. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Μόνο γνωστούς καλλιτέχνες δεν είδαμε ρε γαμώτο….

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαρδέλες, indeed. Και τώρα που θα σφίξουν οι κώλοι θα επιμείνω "Σαρδέλες, indeed".
J

Foteini είπε...

Mmmm ακούγεται σούπερ! Γενικώς η βραδιά και όχι μόνο το μενού :)

Και εις επόμενα *ας είναι και πιο "σφιχτά"* που λέει και ο J.

Φιλιά

viki vale είπε...

a foteini ego ti vgazo kai me souvlaki, de me noiazei, o J thelei psaraki kai tetoia!

Ανώνυμος είπε...

telio telio telio magazi ke poli oreo fagito ke episis gomenaki servitoraki pu opote erhotan kathomastan oles me to mati garida xoxoxoxooxoxoxox filou
(imastan 4 adesmeftes opote dikeologite :P xoxoxox)

viki vale είπε...

ela re to gomenaki den to thimamai gamoto !(