30.5.10

Για φαί στο Μαρούσι, στο Whispers of Wine

Για το καλύτερο italiano στο Μαρούσι είχα γράψει πέρσι εδώ. Στο ίδιο γειτονικό τρίγωνο με το Pausa και το Eleven, βρίσκεται και το Whispers of Wine, ένα κομψούλι ρετρό μαγαζάκι με ντελικάτα πιάτα και εκλεπτυσμένες γεύσεις, ότι πρέπει για τη συνοδεία πλούσιων βαθυκόκκινων cabernet και μεθυστικών syrah ή ότι άλλο είδος κρασιού προτιμάτε τελοσπάντων.

Η μεγάλη ποικιλία κρασιών σερβίρεται και σε ποτήρι για τους φίλους των δοκιμών και του mix&match, ενώ η κάρτα του φαγητού οδηγεί σε σιελόρροια και μόνο με την ανάγνωση του περιγραφόμενου μενού.

Από ορεκτικά δοκιμάσαμε το «Ναπολεών καπνιστής μελιτζάνας με λευκό σουσάμι, καρεδάκι μαριναρισμένης ντομάτας, μούς από κατίκι Δομοκού και λάδι Αγιορείτικου βασιλικού» δηλαδή ένα τύπου μιλφέιγ γαμάτο πιάτο -και φαντάσου ότι δεν μου αρέσει η μελιτζάνα- καθώς και την «τραγανή τάρτα με dixel μανιταριών, φρέσκια ντομάτα , γκρατιναρισμένο κατσικίσιο τυρί και κρέμα από μεσογειακά μυρωδικά», επίσης mouthwatering, τώρα βέβαια μη ρωτήσεις τι είναι το dixel, ούτε που θυμάμαι. Από κυρίως πήρα το «Ριζότο (κλασικά) με κρασί Barbera D’ Asti , άγρια μανιτάρια του δάσους κάστανο και λάδι λευκής τρούφας», κι απ’ ότι θυμάμαι το καθάρισα το πιάτο, γι’ αυτό και δεν έπαιξε περιθώριο για γλυκό (δυστυχώς).

Το μαγαζί είναι τοσοδούλικων διαστάσεων, με λίγα τραπέζια και καναπεδάκια οπότε καλύτερα να κάνετε κράτηση άμα αποφασίσετε να ανηφορήσετε. Το κάπνισμα πάντως επιτρέπεται, έχει και πούρα μου φαίνεται στα treats του.

Οι τιμές είναι τσιμπημένες και εντάσσονται στο ευρύτερο κοψοχρονίδιο της γειτονιάς, ενώ ο κόσμος είναι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, 40 + θα έλεγα. Το σέρβις ήταν διακριτικό και άμεσο ενώ το προσωπικό πολύ εξυπηρετικό.

Το συστήνω για ρομαντικά tete-a-tete ή εξομολογητική έξοδο για μέχρι 4 φίλες (που δεν γκαρίζουν) το πολύ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μεγαλύτερης ηλικίας σε σχέση με ποιον; Άκου εκεί...

Foteini είπε...

Simfwnw kai epauksanw an kai otan eixa paei egw to rizoto den mas arese polu - ka8arisame omws to platter tyriwn me pikantikes marmelades kai kamposa krasia :)))

Wraia perigrafi pantws - epiases to vibe tou akrivws!!! Gia files pou den gkarizoun xixixixi teleio!

Filia!
F>

viki vale είπε...

re paidia megaliteris se sxesi me mena oxi kai se sxesi me tin peloponiso !)

Ανώνυμος είπε...

Τώρα βέβαια να λες εσύ για "φίλες που γκαρίζουν" δεν είναι και τραγική και ειρωνεία;
J

viki vale είπε...

de se niotho J

Ανώνυμος είπε...

νιώθεις;