23.2.09

Features of my previous weeks!

Είμαι movie buff και I’m proud of it. Συνήθως βλέπω ότι κάτσει αρκεί να μου γυαλίσει το story. Τον τελευταίο καιρό προτιμώ να βλέπω αμερικανικές σειρές, αλλά αυτές είναι οι ταινίες που είδα τις προηγούμενες εβδομάδες.


Slumdog Millionaire του Danny Boyle: απίστευτη ταινία με πολύ καλές ερμηνείες από παγκοσμίως άγνωστους ηθοποιούς που με «παίξανε» σαν μαριονέτα με αποτέλεσμα στο τέλος (αλλά και στη μέση και στην αρχή) το κλάμα να τρέχει ποτάμι. Η σκηνοθεσία είναι γρήγορη με μερικές βασανιστικές αργοσύνες σε σημεία που σφίγγεται η ψυχή σου με αυτά που βλέπεις και ξέρεις ότι πραγματικά συμβαίνουν λίγο παρακάτω στην Ινδία (ίσως και σε κάνα τσαντίρι στη Σάντα Μπάρμπαρα). Ο τρόπος αφήγησης με τα flashback σε κάνει σιγά σιγά να λατρέψεις τον τσαγά, η μουσική είναι καταλυτική στο όλο συναίσθημα, και γενικώς το αποτέλεσμα είναι τόσο δυνατό που σε κάνει να θέλεις να καταταγείς στο Στρατό της Σωτηρίας και να τρέξεις να βοηθήσεις αυτούς τους ανθρώπους που μεγαλώνουν μες στη λάσπη αλλά δεν τους νοιάζουν μόνο τα λεφτά ή η κοινωνική άνοδος, απλά θέλουν να είναι μαζί γιατί έτσι είναι γραφτό. Πραγματικά συγκλονιστικό και γι’ αυτό απορώ πως και το επιβραβεύσανε με Όσκαρ καλύτερης ταινίας που συνήθως το παίρνουν οι παπ*ριές του Κλιντ Ίστγουντ.

Choke με τον Sam Rockwell: το έργο βασίζεται σε βιβλίο του Chuck Palahniuk (Fight fuc*kin’ Club), δεν είναι τόσο δυνατό όσο αυτό της παρένθεσης αλλά το έργο has its moments κυρίως χάρη στην ερμηνεία της Anjelica Huston. Ενδιαφέρον στόρι αλλά η λάθος επιλογή πρωταγωνιστή και η υποτονική σκηνοθεσία δεν απογειώνουν ποτέ την ταινία.

What Just Happened με τον Robert De Niro: άλλη μια παπ*ριά από τις δεκάδες που έχει παίξει τα τελευταία χρόνια o Bobby και είναι κρίμα γιατί πριν από λίγες μέρες ξαναείδα στην TV το Sleepers και παρόλο που ο ρόλος του είναι μικρός ο άνθρωπος ξεχωρίζει! Τέσπα αυτή έχει ένα ενδιαφέρον διότι δείχνει λίγο τον κόσμο behind the scenes από την παραγωγή μιας ταινίας, μοιάζει και λίγο με Entourage το σκηνικό εδώ που τα λέμε, αλλά το τι γινόταν στην ταινία το έχω ήδη ξεχάσει, το είδα τόσο αδιάφορα που πέρασε και δεν ακούμπησε.

Thick as thieves με Morgan Freeman και Andonio Banderas: όπως και η προηγούμενη, πέρασε και δεν ακούμπησε.

Soul Men με τον Samuel Jackson και τον μακαρίτη Bernie Mac: ξεπεσμένοι τύπου «one hit wonder» τραγουδιστές κάνουν reunion για να τιμήσουν μέλος του γκρουπ τους που έγινε μεγάλο αστέρι ακολουθώντας σόλο καριέρα και ξαναβρίσκουν νόημα στη ζωή τους και μπλα μπλα μπλα… Ίσως αυτές οι ταινίες αρχίσουν να μου αρέσουν άμα 60νταρήσω, ευελπιστώ πάντως πως όχι.

City of Ember: καλή παιδική ταινία για ΣΚ μεσημέρι με τον Bill Murray να δίνει μια βαριεστημένα ωραία ερμηνεία ως χοντρομπαλάς διεφθαρμένος δήμαρχος.

Αυστηρώς Κατάλληλο των Ρέππα-Παπαθανασίου: αν και η σύλληψη είναι ενδιαφέρουσα το σκηνοθετικό ντουέτο ανακυκλώνει τον εαυτό του σε ατάκες, twists της πλοκής, καθοδήγηση ερμηνειών και όλα αυτά που το κάνουν το Safe Sex not so original 10 χρόνια μετά.

Sex Drive: σεξοκωμωδία χωρίς κανένα ενδιαφέρον και καμία κωμωδία και ελάχιστο σεξ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά, αλλά γιατί το Αυστηρώς Κατάλληλο δεν έχει λινκ στο imdb?

Bezender είπε...

slumdog millionare RULEEEEEEES(an kai den perimena kati ligotero apton danny boyle-theos)...thank god pou to timhsan toso deontws sta oscars....

oso gia to sex drive,kaloutsiko htan mwre..why so negative...???

viki vale είπε...

Na sou po sto sex drive varethika kai aidiasa ligo! den evala link sto elliniko giati ta stoixeia itan elleiph

irene είπε...

κ εγώ αυτό τον καιρό μόνο σειρές βλέπω κ "καμμένες" κωμωδίες όπως το step brothers για να περνά η ώρα!
πάντως για το slumdog mil έχω ακούσει τόσα που θα το δω καποια στιγμή!
αα , είδα σινεμα το "he is not that into you" . πολύ καλό καστ αλλά το στόρυ λίγο βαρετό , βλέπεται πάντως!

viki vale είπε...

thanx 4the comment irene! to slumdog des to oposdipote einai fovero, apo seires 4fun an den exeis dei sou proteino to Arrested Development, einai katapliktiko!