1.12.09

Για φαί στο κέντρο, Γκάζι και Κολονάκι

Meson El Mirador : στο εν λόγω μαγαζί θέλαμε να πάμε καιρό διότι βρίσκεται απέναντι από Nixon/Belafonte και συχνά πυκνά το βλεφαριάζαμε ως tex-mex food lovers. Το Σάββατο λοιπόν που ο Τζον γιόρταζε την «και καλά» τελευταία μέρα ελευθερίας του, aka bachelor party, μαζευτήκαμε ένα all ladies groupaki και κατηφορίσαμε για Γκάζι.

Η βραδιά δεν ξεκίνησε και πολύ καλά, αφού κατεβαίνοντας από το σπίτι πάτησα σκυλοσκ*τά (όλοι θέλουν να βολτάρουν χαριτωμένα pets στη γειτονιά αλλά κανείς δεν φροντίζει για τις διεργασίες του κ*λου τους) τα οποία και μετέφερα στο καινούριο αυτοκίνητο της Νατάσας (really sorry).

Όταν φτάσαμε στο Meson, με συνοπτικές διαδικασίες και πριν καν συμπληρωθεί το καρέ, παραγγείλαμε τα πρώτα και χτυπήσαμε και τις μαργαρίτες μας, γιατί κλασικά όταν είναι να βγούμε για φαί δεν τρώμε τίποτα όλη μέρα με αποτέλεσμα να ξεκοιλιαζόμαστε στις 11 το βράδυ και να μην μπορούμε να κουνηθούμε μετά για ποτάκι αλλά τεσπα.

Έτσι λοιπόν παραγγείλαμε ενφριχολάδες και τοσταδίτες που ήταν πάνω κάτω το ίδιο καθώς και κάτι σαλάτες που δεν τις θυμάμαι, διότι δεν τις τρώω έτσι κι αλλιώς. So far, so good. Για κυρίως παρήγγειλα ένα απλό μπουρίτο με κοτόπουλο, που είναι και το αγαπημένο μου μεξικάνικο, αλλά οϊμέ, το κοτόπουλο ήταν βραστό και όλες και οι 4-5 πιρουνιές που έφαγα μου έφεραν συνειρμούς σούπας-κρυώματος-αηδίας, κι έτσι άδοξα έληξε η βραδιά μεξικανικής γευσιγνωσίας για μένα, αφού μετά δεν είχα όρεξη να φάω τίποτις άλλο, παρόλο που τα πιάτα των υπόλοιπων συνδαιτυμόνων μου φαινόντουσαν αρκετά λαχταριστά. Πήραμε και κάτι γλυκά στη σέντρα που δεν θα θυμάμαι, μιας και βούτηξα στην κανάτα μαργαρίτας που αποφασίσαμε να πάρουμε μετά το 2ο refill ποτηριού.

Τεσπα δεν τρελάθηκα με το μαγαζί και το φαγητό του, άσε που είναι αρκετά ακριβό σε σχέση με το αποτέλεσμα που προσφέρει, πάντως στα συν να σημειώσω ότι έχει σάλα καπνιζόντων και μάλιστα αρκετά ψηλοτάβανη. Επίσης, έχει και κλαμπάκι στον πρώτο όροφο για όποιον θέλει να φέρει και τις βόλτες του.

Οικείο: το Οικείο είναι ένα πολύ χαριτωμένο εστιατοριάκι που θυμίζει Βιέννη ή Παρίσι (άσχετο, δεν ξέρω γιατί) ή ίσως και Αράχοβα. Με πολύ ζεστή διακόσμηση και μικροσκοπικά τραπεζάκια, σου δημιουργεί μία αίσθηση χουχουλιάσματος και Χριστουγέννων και après ski καταστάσεων, τουλάχιστον σε μένα (που δεν κάνω και σκι). Δεν ενδείκνυται για πολύ μεγάλες παρέες, μάλλον για ρομαντικές ή après shopping καταστάσεις και έχει ένα μικρό και συμπαθητικό μενού. Δοκιμάσαμε μία σαλάτα με ρόδι και σουσάμι και κάτι χορταρικά καθώς και μανιτάρια με κρασί, τα οποία μοιάζανε με μπριζολίδια, ενώ από κυρίως έφαγα απλά και όμορφα μακαρονάκια με κόκκινη σάλτσα (απαλή και ντοματένια) ενώ ο Τζον τα γεμιστά με το κουκουνάρι. Ήπιαμε από το πολύ καλό χύμα κόκκινο κρασί σε ποτήρι (δυστυχώς δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, οπότε το μπουκάλι δεν έπαιζε) και σε μία ωρίτσα είχαμε φάει και τρίβοντας τις κοιλίτσες μας από ευχαρίστηση ήμασταν έτοιμοι να γυρίσουμε για νανάκια, χωρίς λυπητερές και παπατζιλίκια, το μαγαζί είναι πραγματικά πολύ φιλικό στην τσέπη!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γεμιστά στο Παρίσι. το ακούσαμε κι αυτό...
J

Ανώνυμος είπε...

A, και το ορθογραφικό στο "Κολονάκι" είναι άποψη;

viki vale είπε...

Etsi grafetai tora to kolonaki, den ta 'mathes????????

Ανώνυμος είπε...

Όχι, πάρε και τον ΜπαμπινιΟτη να το προσθέσει στο λεξικό γιατί δεν προλαβαίνουμε τις γλωσσοπλασίες σου

daddy's girl είπε...

sto Meson El Mirador, θεωρώ έχω φάει το χειρότερο μεξικάνικο έβερ, το σέρβις ήταν από αργό έως βαριεστημένο, το φαγητό αδιάφορο έως οκ, και οι τιμές.... άστα για άλλο μαγαζί.

όσο για το Oικείο, λατρεύω, δεν παίζεται. (νομίζω έχω κάνει και ποστ σχετικό αλλά πάει πολύς καιρός,... με είχε πάει η μητέρα μου στο κολωνάκι, όταν κλείσαμε το νυφικό!)

Ανώνυμος είπε...

Me exei psisei telika to Oikeio, eida kai tin oraia photo kai tha perasoume kammia volta sta sigoura, eidika an thumizei kai apres-ski katastaseis (gia emas tous deinous skierrr).

Sto Pecati Di Golla exoume faei polu kali italiki pitsa, kai pasta alla einai panta gemato, pote xoris kratisi! Kai exei kai oraia gluka, opote exete orexi kateveite na pame gia cafe kai food kai chatting!!

HRA