6.4.12

Weekend στην Αίγινα & άλλο ένα στην Άνδρο



Weekend στην Αίγινα

Η Αίγινα είναι μια καλή λύση για μπάνιο ΣΚ άμα σιχαίνεσαι σαν κι εμένα τις βρωμερές θάλασσες της Αθήνας. Έτσι πολλές φορές τα τελευταία χρόνια έχουμε καθιερώσει να φεύγουμε Σάββατο πρωί για Αίγινα –μόνο μισή ωρίτσα με το δελφίνι- και να γυρνάμε Κυριακή βράδυ. Σπίτι δεν έχουμε αλλά τα ξενοδοχεία είναι φτηνά και καθαρά, τουλάχιστον αυτά που έχω πετύχει εγώ, π.χ. το Ηλέκτρα στο λιμάνι ή το Κατερίνα στην Αγία Μαρίνα, παραλίες έχει μπόλικες και κοσμικές με ομπρέλες και τέτοια και ερημικές, και γενικώς έχει ένα χρώμα παλιάς ελληνικής ταινίας. Ταβέρνες και μπαράκια υπάρχουν άπειρα, πιο σύγχρονα στο λιμάνι , για λίγο φολκλόρ προτείνω Αγία Μαρίνα και γενικώς λέει, θα γυρίζεις Κυριακή βράδυ και θα νομίζεις ότι ήσουνα διακοπές. Για ακόμα πιο φτηνό εισιτήριο ή για να πάρεις κι αμάξι υπάρχει και πλοίο που κάνει λίγο περισσότερο από το δελφίνι.


Να μην ξεχάσω ένα ωραίο εστιατόριο που είχα πάει πέρσι, το μεζεδοπωλείο Μπάμπης στην άκρη του λιμανιού ο οποίος στήνει σαλονάκι πάνω στο κύμα και σερβίρει νόστιμο μεζέ και τσίπουρο και άλλα. Διακοπές στην Αίγινα λοιπόν, το είπε και η Βουγιούκλω.





Από το Μουσείο Γουλανδρή στην Άνδρο, ένας λόγος για να ξαναπάω


Weekend στην Άνδρο

Ένα άλλο κοντινό νησί για ΣΚ είναι η Άνδρος, λίγο πιο pretentious βέβαια από την Αίγινα αλλά ‘ντάξει. Το Μπατσί είναι μια καλή λύση για διαμονή μιας κι έχει όλα τα σέα –φαί/ποτό/κέντρο τύπου/δωμάτια/decent θάλασσα. Από Ραφήνα είναι μιάμιση ώρα περίπου οπότε και Παρασκευή απόγευμα να φύγεις θα φτάσεις κατευθείαν για βραδινό και θα έχεις όλο το ΣΚ μπροστά σου. Η Άνδρος είναι μεγάλο νησί κι έχει πολλά πράγματα να κάνεις έχει μέχρι και μουσείο σύγχρονης τέχνης αλλά μιας και πήγαμε για μόνο για ΣΚ αποφασίσαμε να κάτσουμε στ’ αυγά μας και να λιώσουμε στην παραλία. Για φαί δοκιμάσαμε στου Σταμάτη και στο Θεολόγο, για ποτό και λουκουμάδες με σοκολάτα το Capricio. Υπάρχει μια μικρή επιλογή. Δεν θα ξαναπήγαινα όπως έχει κάτσει με την Αίγινα αλλά είναι μια λύση με καλή σχέση κόστους – αποτελέσματος.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ύδρα όμως;

viki vale είπε...

υ\Ύδρα είχαμε πάει παλιά, όταν ξαναπάμε...