13.1.09

Για φαί στο Χαλάνδρι…

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει πολύ restau hunters με τα παρεάκια μου (κάπου το διάβασα αυτό και μου άρεσε) και γυρνοβολάμε από γειτονιά σε γειτονιά για φαγητό ανάλογα με τη διάθεση. Τις μέρες των διακοπών δοκιμάσαμε (δις) ιταλικό στο Χαλάνδρι, νεοελληνικά (!) πιάτα στο Γκάζι και μοντέρνα*(!!) κοψίδια στη Γλυφάδα.

Τρατορία 1- Sette: Κουκλίστικο μαγαζί που δε θυμίζει σε τίποτα τρατορία από πλευράς σκηνικού, αλλά δε θα φας και το καλύτερό σου! Όχι ότι δοκίμασα και πολλά αλλά επειδή τα νιόκι με ντομάτα και βασιλικό τα χτυπάω πάντα σε όποιο μαγαζί τα πετύχω, στο Sette δεν ήταν καλά (μη σου πω ότι ακόμα κι αυτά τα φρέσκα που φτιάχνω εγώ από το Βασιλόπουλο, καλύτερα είναι.) Ούτε η σαλάτα Caprese ήταν αυτή που περίμενα. Πάντως οι μερίδες ήταν μεγαλειώδεις με αποτέλεσμα να μην αντέχω ούτε γλυκό να φάω (πράγμα σπάνιο).

Τρατορία 2 – L’osteria da Claudio: Το ντεκόρ είναι κλασικά τρατορίστικο σαν τα 100άδες μικρά εστιατόρια που υπάρχουν στο κέντρο της Ρώμης και το φαγητό αρκετά καλό! Δεν είχε νιόκι, έφαγα όμως τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας, μπρουσκέτα και πιατέλα με διάφορα σαλαμάκια και καρπάτσια κυνήγι που έγλυφα και τα δάχτυλά μου. Οι μερίδες δεν είναι και μεγάλες, προς το μικρές θα τις έλεγα και να προσέχεις τον ιταλό κάπελα που σε υποδέχεται, είναι αγριεμένος και δε σηκώνει πολλές πολλές ερωτήσεις! Μόλις διάβασα ότι ο Claudio είχε και το Tutti a Tavola στα Σίδερα όπου θυμάμαι είχα φάει μια φορά του σκασμού σε business lunch και μετά χρειάστηκα τρίδιπλους espresso για να γυρίσω στο γραφείο. Έ ρε τι μου θύμισες τώρα!

Μοντέρνα* κοψίδια στη Γλυφάδα στο Pig Pong: στο Pig Pong πήγαμε να γιορτάσουμε με καθόλου γκλάμορ αλλά πολύ πείνα την 34η επέτειο γάμου των γονιών μου και το καταφχαριστηθήκαμε μιας και αν οι μισοί στην οικογένεια είμαστε μακαρονάδες οι άλλοι μισοί είναι μπριζολάδες, και όλοι μαζί είμαστε φαν σουτζουκακίων, κιοφτέδων και τηγανητής πατάτας. Πετύχαμε και ένα κρασί μαλαγουζιά ή κάτι τέτοιο που φτιάχνεται στο χωριό μας από οικογενειακούς γνωστούς κι ο father πανηγύριζε, κι εμείς βεβαίως βεβαίως, διότι πρόκειται για ένα από τα πιο γευστικά άσπρα κρασιά που έχω δοκιμάσει. Ωραίο φαγητό χασαποταβέρνας και σε πολύ καλή τιμή για Γλυφάδα.

Και νεοελληνική κουζίνα στο Γκάζι, στο Urban: το μαγαζί συστήνει με κλειστά μάτια η φίλη μου η Άντζελα που είναι γευσιγνώστρια και έχει πολύ δίκιο. Αν και το περιβάλλον είναι ψυχρό και δε σε εμπνέει για φαγητό και κουβεντούλα, τα πιάτα είναι πολύ γευστικά και πρωτότυπα στους συνδυασμούς που αναδεικνύουν. Έχω πάει 2 φορές και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι –τους οποίους γνωρίζω- που πάνε έξω για φαγητό και παραγγέλνουν σούπα τραχανά (μπλιαχ), σαρδέλες με φάβα (καραμπλιάχ), φασόλια γίγαντες (μπορεί να τους έχω και 2 βδομάδες στο ψυγείο μέχρι να δημιουργήσουν φύτρες για να τους πετάξω -να μην εξηγήσω καλύτερα γιατί τους κρατάμε-), σταμναγκάθι δηλαδή χόρτα, και άλλα φαγητά με τα οποία δεν είμαι φίλος και που να με πληρώνανε που λέει ο λόγος δε θα έτρωγα με τίποτα. Πάντως μην τρομάζεις αν είσαι σαν κι έμενα, έχει κι άλλα ωραία φαγητά και για κρεατοφάγους και για λάτρεις της πάστας καθώς και ωραία γλυκά: ειδικά τα Χριστούγεννα έφαγα μία σούπα σοκολάτας με παγωτό κάστανο και μπισκοτάκι μανταρίνι που ακόμα έχω να το λέω όταν με ρωτάνε πως πέρασα τις γιορτές.

* με την ευρύτερη έννοια, όχι ότι φοράνε Herve Leger ή πίνουν flirtini
**thank god που σε όλα τα παραπάνω μπορούμε και για το 2009 να καπνίζουμε, από το 10 σπίτια μας**

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά, αλλά αυτό το δηκτικό για τους γίγαντες με τσάκισε.
Και οι σαρδέλες επίσης rocked.

viki vale είπε...

Kala tin alli fora na parageileis patzaria me patsa.

Ανώνυμος είπε...

ego pantos psifizo traxana! All time Greek classic! Polu kalo kai upopto auto me tous gigantes....xa xa!! EA

viki vale είπε...

tous kratame giati o john thelei polles epiloges sto ti tha faei kathimerina ki etsi mazevontai ta taperakia tis mamas tou!