13.7.09

Για φαί στο Γαλάτσι, στις Λεύκες

Πρόσφατα πήγα για φαγητό στις Λεύκες, παραδοσιακό στέκι καλοφαγάδων (όπως διατείνεται και το μαγαζί) όνομα και πράγμα. Ίσως θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να γράψω την ευκαιρία με τη οποία η οικογένειά μου και η οικογένεια της καλής μου φίλης Ειρήνης βρέθηκαν στο εν λόγω εστιατόριο, αλλά πρόκειται για προσωπικά δεδομένα και δεν έχω εξασφαλίσει άδεια εμπλεκομένων για κάτι τέτοιο, οπότε ας πάμε στο φαγητό, το οποίο αρκεί και παρα-αρκεί από μόνο του να γεμίσει το post.

Anyway, δεν είχα πάει ποτέ πριν στις Λεύκες παρότι παίζουν κολλητές που μένουν κοντά, αλλά θα ξαναπάω σίγουρα μιας και το βράδυ που τις επισκεφτήκαμε ακολουθούσε bachelorette party, οπότε ούτε ήπια (μα τον Τουτάτη αλήθεια) ούτε έφαγα όσο θα ήθελα για να τα δοκιμάσω όλα!

Από αυτά που έφαγα προτείνω συγκλονιστικό Θεσσαλονικιό (μπουγιουρντί δηλαδή), φωλιές με τυριά και κοτόπουλο και Σούφρα του Πασά (κάτι σαν τηγανιά) για ορεκτικά, τα οποία ήταν τόσο πλούσια και γευστικά που αποφάσισα να κάνω skip το κυρίως (για να μην εμφανιστώ και στο κλουμπ με ανοιγμένο κουμπί στο τζιν). Και ευτυχώς δηλαδή, διότι έμεινε ένας κάποιο χώρος για το τσιμπολόγημα από μια σούπερ φρέσκια Πάβλοβα, και μία crunchy μους Ferrero Roche, και μία βελούδινη σούπα σοκολάτας και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα, να γλύφεις και τα κουταλάκια σου! Στα πολύ συν του μαγαζιού και ο ωραίος χώρος της αυλής, τα περιποιημένα σερβίτσια και το ευγενικό και άμεσο σέρβις (που είναι και σπάνιο άλλωστε σε τόσο γεμάτα μαγαζιά Σάββατο βράδυ). Την επόμενη φορά θα βγάλω και φωτογραφίες.

10 σχόλια:

Bezender είπε...

to kalutero olwn htan h super brousketa, pou htan sta specials ths hmeras me anana, kotopoulo kai kapnisth mozzarella..mmmm delicious!!!!
prepei na tous poume na to kanoun regular piato!!!

φάβα είπε...

100 fores mou to exoun pei, akoma na paw! Tha paw, telos :)

Ανώνυμος είπε...

Mε πιάτο "Σούφρα" όμως σου ανοίγει εσένα η όρεξη;

viki vale είπε...

Bez afto den to thimamai, prepei na eixe teleiosei prin ertho! Fava pls go, den tha to metanioseis! Me ti soufra riksame gelio an thimasai giati to xoirino itan komeno se fidakia!

Unknown είπε...

κι εκεί που μου έτρεχαν τα σάλια διαβάζοντας για την πάβλοβα...τα μάζεψα αμέσως μόλις διάβασα για της "σούφρας τα φιδάκια"! χε χε

viki vale είπε...

Εμφανισιακά δεν είναι μπλιαχ όπως ακούγεται!

Ανώνυμος είπε...

kala den to eixa skeftei ta ''fidakia'', xa xa, itane super omos. Kai auto pou leei o Bez. Alla to pleon apaixto itane to Kotopoulo Parnassou, gemisto se xoriatiko fullo me turia, lipothumao kai mono pou to skeftomai (meta to light giaourti pou molis efaga)!. Nai, prepei na paroume kai to olo skuloloi kai na xanapame! HRA

viki vale είπε...

Afto to parnassino kotopoulo itan to piato pou pires e? kalo fainotane, prepei na to xtypisoume amesa koutsouna

Ανώνυμος είπε...

parnassio ....oxi parnassino ....
journalist

viki vale είπε...

apo glossika lathi edo mesa allo tipota, min to psaxneis, mou aresei na glosoplatho oti mou akougetai kalitera !)